90583
Książka
W koszyku
Są tacy, którzy twierdzą, że wino robi się tylko z winogron. Ta książka może zmienić ich punkt widzenia. Wyrób win z owoców, warzyw, kwiatów, ziaren, miodu i ziół to hobby z tradycjami, które właśnie przeżywa swój renesans. Produkcja trunków z tych oryginalnych składników jeszcze nigdy nie była tak prosta! W książce znajdziesz proste przepisy na wyśmienite trunki, m.in. wino brzoskwiniowe, truskawkowe, migdałowe, z aksamitek, wytrawny miód, miód wiśniowy, czerwone wino żurawinowe, wino ze strąków groszku, krupnik cytrynowo-tymiankowy lub miód z dzikiej róży. Przepisy zawarte w książce są idealne dla tych, którzy stawiają pierwsze kroki w domowym wyrobie trunków. Dla bardziej doświadczonych winiarzy będą one ucieczką od tradycyjnych receptur.
Status dostępności:
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641 (1 egz.)
Strefa uwag:
Tytuł oryginału: Making wild wines & meads, 1999
Uwaga dotycząca bibliografii
Indeks.
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej