90581
Książka
W koszyku
(Zeszyty Naukowe Wyższej Szkoły Hotelarstwa i Gastronomii w Poznaniu. Monografie, Skrypty, Podręczniki.)
Przedmiotem niniejszego podręcznika Podstawy gastronomii, hotelarstwa, rekreacji i turystyki jest edukacja studentów, rozumiana jako ogół procesów dydaktyczno - wychowawczych, obejmujących kształcenie i samokształcenie, wychowanie i samowychowanie oraz wielostronnie pojmowaną działalność oświatową w dziedzinie kultury fizycznej, turystyki, hotelarstwie i gastronomii. Książka niniejsza powstała w wyniku współpracy autorów (nauczycieli akademickich) Wyższej Szkoły Hotelarstwa i Gastronomii w Poznaniu. Zamiarem autorów było opracowanie wprowadzenia do aktualnego stanu refleksji nad edukacją studentów, którą określa się mianem studentów kierunku: „turystyka i rekreacja" i w odniesieniu do której zamiennie stosuje się terminy kształcenia studentów w zakresie specjalizacji hotelarstwa, gastronomii, obsługi ruchu turystycznego, prawa turystycznego, zarządzania i marketingu w turystyce, rekreacji itp. Autorzy starali się uwzględnić dotychczasowy dorobek teoretyczny i badawczy o gastronomii, hotelarstwie, turystyce i rekreacji, a jednocześnie ukazać współczesne tendencje w obszarze nauk o kulturze fizycznej i turystyce, które niosą nowe wyzwania dla teoretycznych uogólnień.
Status dostępności:
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Strefa uwag:
Uwaga ogólna
Nazwy aut. na s. 159-160. - Nazwa aut. Roman Dawid Tauber.
Uwaga dotycząca bibliografii
Bibliogr. przy pracach.
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej