90943
Książka
W koszyku
Obsługa konsumenta w gastronomii i cateringu / Ewa Czarniecka-Skubina. - Warszawa : Wydawnictwo SGGW, 2008. - 231, [1] strona : ilustracje ; 24 cm.
W krajach o gospodarce rynkowej udział wydatków na usługi gastronomiczne jest znaczny, gdyż w miarę rozwoju społeczno-gospodarczego rośnie skłonność do korzystania z tych usług. Obserwuje się. też rozszerzanie zakresu funkcji gastronomii, która oprócz funkcji oszczędzania i zagospodarowania wolnego czasu konsumentów korzystających z jej usług, sprzyja rozwojowi relacji społecznych (spotkania ze znajomymi, zawieranie nowych znajomości itd.), dostarcza gotowe posiłki do gospodarstw domowych, a także organizuje przyjęcia okolicznościowe w lokalu i poza nim (catering). Usługi gastronomiczne warunkują i stymulują ponadto rozwój ruchu turystycznego, przyczyniając się do zwiększenia wpływów uzyskiwanych dzięki jego obsłudze, gdyż wydatki na żywienie stanowią około 30% wszystkich wydatków turystycznych.
Status dostępności:
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Strefa uwag:
Uwaga dotycząca bibliografii
Bibliogr. s. 228-[232].
Bibliogr. s. 228-[232].
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej