91143
Książka
W koszyku
odręcznik przeznaczony jest dla uczniów techników i szkół policealnych o pro?lu technik hotelarstwa. Zawiera bogaty materiał ilustracyjny, liczne przykłady dotyczące współczesnego rynku hotelarskiego i zadania do wykonania o różnorakim stopniu trudności, dostosowanym do indywidualnych potrzeb ucznia. Zamieszczone ćwiczenia służą kształtowaniu określonych umiejętności, postaw i zachowań a także pozwalają na praktyczne przyswajanie wiedzy i sprawdzanie na bieżąco wyników nauczania. Na szczególną uwagę zasługuje epizod dotyczący nawiązywania i utrzymywania kontaktów międzyludzkich, komunikacji i rozwiązywania kon?iktów (są to bowiem zagadnienia pom?ane w innych publikacjach, a bardzo ważne w pracy hotelarza). Podręcznik zawiera także wykaz literatury do samodzielnego poszerzania wiedzy. Podręcznik został napisany zgodnie ze standardami wymagań egzaminacyjnych dla zawodu technik hotelarstwa, może być stosowany też przy modułowym programie nauczania. Pierwsze wydanie niniejszej książki pt. "Ekonomika i organizacja pracy w hotelarstwie" otrzymało w 2007 roku Nominację do Nagrody Edukacja XXI.
Status dostępności:
Egzemplarze są obecnie niedostępne
Strefa uwag:
Uwaga ogólna
Wyd. 1 pt.: Ekonomika i organizacja pracy w hotelarstwie.
Wyd. 1 ukazało się pod tyt. "Ekonomika i organizacja pracy w hotelarstwie".
Uwaga dotycząca bibliografii
Bibliogr. s. 287-288.
Bibliogr.
Uwaga dotycząca przeznaczenia czytelniczego
Dla uczniów techników i szkół policealnych o profilu technik hotelarstwa.
Dla uczniów techników i szkół policealnych o profilu technik hotelarstwa
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej